06 14815968 hiskefit@gmail.com

Toolbox extra

Myofasciale triggerpointbehandeling
Een Myofasciaal triggerpoint is een verkramping in een spier die op een andere plaats een uitstralende pijn kan veroorzaken. Bij het zoeken naar een behandeling wordt men daarom vaak op het verkeerde been gezet. De oorsprong van de klachten ligt namelijk niet in de plek van de uitstralende pijn. Bij de behandeling van het triggerpoint verdwijnt de verkramping én de uitstralende pijn. U kunt zich weer vrijer bewegen.

Myofasciale releasetechnieken
De nieuwste telg in de therapie komt uit de inzichten van de Anatomy Trains. Dit model toont aan hoe ons lichaam in functionele ketens opgebouwd is, verbonden met fascia. Die fascia kun je zien als het vliesje rond een streng worstjes (de spierbundels). Als het vlies te krap is geworden, is het alsof je een te klein duikerspak aan hebt. Door de release technieken komt er weer rek in de fascia en kun je vrijer bewegen.
Voorbeeld: Als je te lang dubbelgevouwen met je laptop zit, voel je je stijf. Je fascia is dan al aan het verkorten! Zit je vaak zo dan kan die verkorting je bij andere bewegingen beperken, alleen rekken is dan niet meer voldoende.

Medical taping concept

Hierbij werken we met elastisch, zelfklevende tape die een aantal dagen kan blijven zitten (u kunt er mee douchen) die spierspanning, lymfvloed of litteken op een milde manier ondersteunt. Bij steeds meer sporters ziet u gekleurde tape op been of arm, dit is de kinesiotape die gebruikt wordt voor het medical taping concept.

Dit is een korte introductie van de beide behandeltechnieken, Hiskefit geeft u graag meer informatie.